Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a Pesti TV

2022. május 9., hétfő 18:57

A Media1 értesülése szerint alig két hónap múlva, júliusban megszűnik a Pesti TV.

A pestisracok.hu szerkesztőségéhez szorosan kötődő Pesti TV 2020 őszén indult. Úgy tudni, hogy a csatorna működtetése költségvetési szempontból már a kezdetektől komoly nehézségekbe ütközött. Eközben a szerkesztőség tavaly azt írta egy nyílt levélben, hogy szerintük „el akarják lehetetleníteni őket”.

A Media1 szerint ezzel szemben csak arról van szó, hogy a csatorna nem vonz elég nézőt, és nem tudják fenntartható módon működtetni. A portál szerint emiatt most meghozták a döntést, hogy

július 10-étől végleg beszüntetik a műsorok sugárzását.

A Media1 azt írja, hogy ezzel összefüggésben már ki is küldték az első hivatalos értesítéseket.

A főszerkesztő mindeközben arról ír, hogy mennyire sikeresek

Huth Gergely, a pestisracok.hu főszerkesztője és a Pesti TV programigazgatója hétfőn jelentetett meg egy írást, amelyben vázolta, hogy a Századvég közvélemény-kutató felmérése szerint mind az oldalukat, mind a csatornájukat egyre többen nézik.

A közösségi médiában a PestiSrácok.hu építi a legrégebben a konzervatív közönséget, a Pesti TV kisvideói pedig robbanásszerű sikert értek el: napi szinten előfordulnak százezres nézettségű videók, de volt olyan kisriportunk is, amely organikusan, egy nap alatt kétmillió (!) embert ért el

– írta a cikkben a főszerkesztő, megköszönve az olvasók, nézők bizalmát.

A cikket a Pesti TV Facebook-oldalán is megosztották, azzal a kommentárral, hogy „a közel két évtizedes múltra visszatekintő és nagyságrendekkel nagyobb költségvetésből dolgozó Hír TV és ATV népszerűségének negyven százalékát érte el alig másfél év alatt a Pesti TV a hagyományos, televíziós platformon”.

Búcsúbulit hirdettek

Frissítés: a Pesti Srácok oldalán frissítették az imént linkelt cikk tartalmát és annak címét is. A cikk végén azt írták:

A Pesti TV kiadója, a TV2-csoporthoz tartozó Progress Media Hungary Kft. ma délután arról értesítette a kábelszolgáltatókat, hogy július 11-én megszűnik a Pesti TV adása. A műsorkészítés viszont csak május végéig folytatódik.

A frissített szövegrésznél közzétettek egy képet is „a Google cenzúrája elleni” 2020-as tüntetésükről, valamint azt írták, hogy a Pesti TV búcsúbuliját május 21-én tartják a budai Gesztenyéskertben (akkor eredetileg a pestisracok.hu tízéves születésnapját szerették volna megünnepelni).

Rovatok