Index Vakbarát Hírportál

Ismét vádat emeltek Tasnádi Péter ellen

2022. május 9., hétfő 08:16

A büntetett előéletű 72 éves férfi még tavaly tavasszal „segített” egy jászalsószentgyörgyi férfinak rendezni a konfliktust a feleségével. Az exmaffiavezért az eset után el is fogta a TEK, de vádemelés csak most történt. Az ügyészségi indítvány szerint hat év börtönt kaphat.

Tavaly tavasszal csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki Tasnádi Pétert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon. A büntetett előéletű közismert vállalkozó ellen azonban csak most emeltek vádat, és a Magyar Nemzet cikke szerint hat évet kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

A vádirat szerint egy 45 éves, jászalsószentgyörgyi férfi tavaly január közepén kért segítséget Tasnádi Pétertől és társaitól annak érdekében, hogy rendezni tudja a feleségével fennálló pénzügyi vitáját.

Tasnádi Péter tavaly április 24-én a déli órákban három termetes, sportos testalkatú, húszas éveiben járó férfi kíséretében utazott el a jászsági településre. Az eseményeket látva a nő félelmében beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fizessen volt férjének azért, hogy lemondjon a házassági bontóperükben a ház egyik szobája vonatkozásában neki ítélt kizárólagos használati jogról. Miután a hölgy a rákényszerített egyezség alapján az első havi ötvenezer forintot kifizette, a volt férje által megbízott férfi és emberei távoztak az ingatlanból.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem sokkal a tavaly tavaszi történések után, és azt követően, hogy Tasnádi Pétert a Terrorelhárítási Központ elfogta, az exmaffiavezér videóban mesélt a történtekről, bejelentkezésében úgy fogalmazott, hogy „ebből nem lesz ítélet”, szerinte ugyanis nem követett el bűncselekményt, csupán közreműködött egy vitás helyzet feloldásában.

Mint ismert, Tasnádi Pétert 1992-ben ítélték felfüggesztett börtönre zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés miatt, majd 1999-ben az első magyar maffiaper főszereplője lett. Négy és fél év börtönt kapott. 2006-ban azzal vádolták, hogy megbízást adott volt felesége megölésére, sósavval öntette le anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre. 2016. szeptember 16-án a tiszalöki börtönből szabadult.

(Borítókép: Tasnádi Péter 2016. szeptember 14-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok