Index Vakbarát Hírportál

Nyolcéves kisfiú mentette meg szívbeteg édesanyját

2022. május 10., kedd 06:08

Meghívták a miskolci segélyhívó központba bátorsága jutalmaként azt a nyolcéves kisfiút, aki még márciusban egyedül kért segítséget a szívbeteg édesanyjának, aki rosszul lett.

Máté a segélyhívás alkalmával higgadtan és összeszedetten válaszolt a diszpécser kérdéseire, így hamar odaért a segítség. Megnézhette, hova futott be a hívása, és még ajándékokat is kapott.

Társasjátékot és hátizsákot is kapott a rendőröktől, hogy bátorsága miatt jutalmazzák. Teljesen egyedül tárcsázta a 112-t, miután az édesanyja rosszul lett.

Azért hívtam fel a 112-t, mert anya rosszul lett, amikor mentünk a buszhoz. Mondta, hogy szédül, és akkor visszafordultunk 

– mondta a kisfiú az RTL Klub Híradójában.

Naponta 15 ezer hívás érkezik a központba

A segélyhívó központ közzétette a hívásról készült felvételt, melyben Máté a következőket mondta:

Jó napot kívánok! Az anyukám szédült. Hazajöttünk, fekszik, és nem tudjuk, hogy mi van.

A hívás a miskolci segélyhívó központba futott be, ahol nagy a nyüzsgés, napi 24 órában fogadják a bejövő hívásokat. Naponta körülbelül 15 ezer hívás érkezik. Ritka, hogy gyerek telefonál. Az operátor először nagyon meglepődött.

Meg is kérdeztem, hogy hány éves, és akkor mondta, hogy nyolc. Eléggé megdöbbentő volt, hogy egy nyolcéves kisfiú ilyen tökéletesen leírja az állapotát az édesanyjának. Elmondta, hogy voltak már problémák. Az ember nem gondolná, hogy ennyire ügyes és okos lenne valaki.

Az édesanya szívelégtelenségben szenved és korábban is voltak már rosszullétei, ezért Máté már megtanulta, milyen telefonszámot kell hívni, ha baj van.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyet meg tudott tenni, mert még felnőttként is nehéz pillanatok ezek. Átélni, hogy látja a saját anyukáját ilyen helyzetben

– mondta az édesanya.

Tavaly két gyermek is hasonló módon mentette meg az édesanyja életét. Akkor az ötéves Elena és az ötéves Noel tárcsázta önállóan a segélyhívót.

Rovatok