Index Vakbarát Hírportál

Kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánították Novák Katalin beiktatását

2022. május 10., kedd 06:55

A kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította Novák Katalin köztársasági elnök május 14-ei beiktatását – olvasható a hétfő este megjelent Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat leírja, hogy a kormány a „2022. május 14. napján Budapesten megrendezésre kerülő köztársasági elnöki beiktatási ünnepséggel összefüggésben

A kormányhatározat úgy folytatódik: a kormány felhívja a miniszterelnök kabinetfőnökét, Rogán Antalt, hogy a honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a belügyminiszter, Pintér Sándor, a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter, az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós, valamint az agrárminiszter, Nagy István bevonásával a rendezvények megvalósításával kapcsolatos, kormányhatározat szerinti feladatokat lássa el.

Rogán Antal feladata lesz továbbá „a rendezvények szervezett és biztonságos lebonyolításával kapcsolatos feladatokat ellátó operatív törzs felállítása és működtetése”.

A sandorpalota.hu oldalán olvasható meghívó szerint a beiktatási ceremónián fellépnek Balázs János és Kádár Viktória zongoraművészek, Rúzsa Magdolna énekesnő, a Honvéd Táncegyüttes és az Angelica leánykar.

(Borítókép: Novák Katalin, a kormányzó Fidesz–KDNP köztársaságielnök-jelöltje beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol megválasztják az új államfőt 2022. március 10-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok