Index Vakbarát Hírportál

Rinaldóék pénzügyi csalást követtek el, elfogták őket a józsefvárosi rendőrök

2022. május 11., szerda 08:21

A Budapesti Rendőr-főkapitányság józsefvárosi munkatársai elfogták a 29 éves M. Dzsenifert és a 23 éves Cs. Rinaldót, akiket 24 különböző pénzügyi csalás elkövetésével vádolnak.

A rendőrség közleményében azt írták, hogy a pár számos alkalommal vásárolt az interneten úgy, hogy valójában nem fizettek a termékekért. A páros közel két éven keresztül – 2020. február 21. és 2022. február 11. között – egy közösségi oldalnak a hirdetési platformján állapodott meg az eladókkal, akiknek rendszerint egy átutalási bizonylatról készült hamisított fotót küldtek az áru átadása után.

Az eladók viszont csak később vették észre, hogy valójában nem történt meg az utalás.

A budapesti pár ezt a módszert alkalmazva összesen 24 alkalommal csalt ki különböző tárgyakat az eladóktól: mobiltelefonokat, játékkonzolt, valamint – egy alkalommal – egy babakocsit is.

A budapesti rendőrök végül azonosították, majd május 4-én el is fogták a párt. A feltételezett elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki hatrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség, valamint tizennyolcrendbeli csalás miatt. A párost a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásuk érdekében is – írták közleményükben.

Rovatok