Index Vakbarát Hírportál

Egekben a slágerszakok tandíjai, kétszázezer forint alatt szinte nincs képzés

2022. május 11., szerda 14:01

Bár a szabadon választható érettségi tantárgyak írásbeli vizsgái még jelenleg is tartanak, és még a szóbeli is hátravan, a legtöbb diák már nagyjából sejti, milyen pontszámra számíthat. A népszerű szakok állami képzéseire nem könnyű bekerülni, és aki nem éri el a előírt pontszámot, csak önköltségesre mehet, ami bizony több százezer forintba kerül félévente.

A korábbi évekhez hasonlóan most is az egekben vannak az önköltséges képzések árai a hazai egyetemeken – írja az Eduline. Az oktatási szakportál gyűjtése szerint a legnépszerűbb szak továbbra is a gazdálkodás és a menedzsment, amelyre 2022-ben csaknem 10 302-en jelentkeztek. A slágerszak számos felsőoktatási intézményben elérhető, a teljesség igénye nélkül a tandíjak országszerte a következőképpen alakulnak:

A második legnépszerűbb szak a kereskedelem és a marketing, erre a szakra idén 6720-an jelentkeztek. A lista itt így néz ki:

Pszichológiát is sokan szeretnének tanulni, erre a képzésre 5747-en jelentkeztek, a tandíjak itt sem alacsonyak.

A jogászképzésre 5078-an jelentkeztek, a diákok itt ekkora összegekre számíthatnak:

Más olyan népszerű szakok, mint a pénzügy és számvitel, a kommunikáció- és médiatudomány vagy a nemzetközi gazdálkodás tandíjait ide kattintva érheti el. 

Rovatok