Index Vakbarát Hírportál

Gundel Takács Gábor elárulta, miért nem szólalt meg nyilvánosan az elmúlt időszakban

2022. május 11., szerda 11:57

Gundel Takács Gábor a családról szóló cikkére érkezett reakciók után döntött úgy, hogy a választásokig nem szólal meg.

Skrabski Fruzsina és Gundel Takács Gábor voltak a Szemlélek magazin podcastcsatornájának a vendégei. Gundel Takács Gábor tavaly még többször kifejtette véleményét a magyar közéletről, de a családról szóló cikke után eltűntek ezek a megjelenések. Gundel Takács Gábor ezzel kapcsolatban elmondta:

Úgy éreztem, hogy nincs értelme most ebben a közegben tovább harcolni, és akkor ott kimondtam magamnak, hogy a választásokig nem fogok megszólalni. Mert azt hiszem, hogy nincs értelme.

Az újságíró-műsorvezető ezt egyszerű önvédelemnek nevezte, amiben benne van a családja is, és azon is el kellett gondolkodnia, hogy visszafelé sülnek el bizonyos dolgok.

Az emberek nagy része nem is olvassa az eredeti anyagot

Gundel Takács Gábor szerint van olyan, hogy durva reakciók érkeznek, de az másik kategória, amikor az emberek a cikkek elolvasása nélkül, csak a cím alapján kommentelnek. A harmadik szint, hogy egy másik online platformon reagál valaki, de nem párbeszédet kezdeményez vagy ellenvéleményt fogalmaz meg, hanem

gyakorlatilag feltörli velem a padlót, elmond mindennek, tele indulattal és vállalhatatlan kifejezésekkel.

Közben az emberek nagy része nem is olvassa azt az eredeti anyagot, amire a reakció érkezett.

Gundel Takács Gábor a családról szóló cikkéről elárulta, hogy ő az első feleségével él több mint harminc éve, három gyerekük van, ez a klasszikus családtípus, „csak annyit bátorkodtam írni, hogy ez egy nagyon-nagyon kényes kérdés, és nem biztos, hogy le kéne egyszerűsíteni, mert nagyon sok ember számára sok mindent jelent a család”.

A cikkből viszont komoly vita lett, „kaptam olyan telefonokat, hogy beszélgessünk már egy kicsit”, végül ezután érezte úgy, hogy nincs értelme ebben a közegben tovább harcolni, és a választásokig nem szólal meg.

(Borítókép: Gundel Takács Gábor 2021. június 3-án. Fotó: Gombkötő Emma / Index)

Rovatok