Index Vakbarát Hírportál

Müller Cecília több millió forintos jutalmat kapott

2022. május 11., szerda 12:00

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai összesen 313 millió forint értékű „extra juttatást” kaptak az utóbbi hónapokban. Müller Cecília országos tiszti főorvos ebből 3,6 millió forintos „motivációs elismerést” kapott – derült ki az RTL közérdekű adatigénylése nyomán.

Az adatigénylésből kiderült, hogy az NNK munkatársai tavaly augusztus és idén április közt 313 millió forintot kaptak a koronavírus-járvány miatt. Ezen belül 483 ember részesült motivációs elismerésben, 269 millió forint értékben, de ennek összege személyenként eltérő volt. 

Müller Cecília például 3,6 millió forintot, két helyettese pedig egyenként 2,9 millió forintot kapott. 

Ezenkívül az NNK 69 dolgozója – összesen bruttó 29,7 millió forint értékben – kapott „munkáltató által adott egyéb juttatást”. A fennmaradó, 14 millió forintos címletet pedig a karácsonyi ajándékra költötték, amely egy fejenként 16 853 forint értékű csomag volt. Ez utóbbiból 853-an kaptak tavaly decemberben az NNK-nál.

Az RTL most azért tavaly augusztustól kérte ki az NNK adatait, mert akkor derült ki, hogy Müller Cecília és helyettesei már addig is 6 millió forintnyi pluszjuttatásban részesültek a koronavírus-járvány miatt.

(Borítókép: Müller Cecília 2022. március 29-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok