Index Vakbarát Hírportál

Újabb razzia volt a bulinegyedben, több embert elfogtak

2022. május 16., hétfő 09:53

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal szombat éjszaka komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a BFKH Népegészségügyi Osztály, V. Kerületi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Polgárőr Szövetség munkatársaival közösen bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak május 14-én éjszaka a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Az akció az előzőekhez hasonlóan kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázdajellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, és az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­– köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak, hanem ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

Megint volt kapás

A rendőrök csaknem hétszáz igazoltatást végeztek és csaknem ötszáz gépkocsit ellenőriztek le, 16 embert fogtak el vagy állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt. Az autók közül számos taxit is ellenőriztek, mely során volt olyan sofőr, aki nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el.

Alkoholszondát 339 esetben használtak, a rostán három ittas vezető akadt fenn. Kisebb szabálysértések miatt három embert feljelentettek, nyolc emberrel szemben közigazgatási bírságot, hattal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök kettő emberhez mentőt hívtak.

Garázdálkodtak a bulinegyedben

A razzia során kilenc szórakozóhely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületek területén, mialatt tűzvédelmi, nyitvatartási, dohányzással kapcsolatos és egyéb hibákat találtak, valamint három esetben kezdeményeztek garázdaság miatt eljárást.

A 4-es villamoson két férfi előzetes szóváltás után összeverekedett. Egyikőjüket elfogták és a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, a másik férfit a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel kiemelt fontosságúnak tartja a főváros belső kerületeinek biztonságát és a lakók nyugalmát, így a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Rovatok