Index Vakbarát Hírportál

Lukácsi Katalin sem csatlakozik Márki-Zay Péter civil pártjához

2022. május 19., csütörtök 20:04

Hadházy Ákos után a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke is elhamarkodott lépésnek tartja most az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjétől a pártalapítást.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter hétfőn Facebook-oldalán jelentette be, hogy megalapítja a civilek pártját. Hadházy Ákos még aznap reagált a bejelentésre saját közösségi oldalán. 

Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt – szerintem – elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül

– írta a független országgyűlési képviselő. 

Az Egységben Magyarországért korábbi egyházpolitikai felelőse, Lukácsi Katalin az Alfahír megkeresésére úgy fogalmazott:

Egy ilyen választási eredmény után nagyon korai bármit is létrehozni, ugyanakkor ismerem a hangokat Márki-Zay Péter körül. Ők azt érzik, most itt van a pillanat, ami különben elvész, mert szerintük sokan várnak valami újra.

Hadházy Ákos állításaihoz annyit fűzött hozzá, hogy ő csak a saját részéről tud nyilatkozni, számára elsietett lenne egy új formációhoz csatlakozni. „De mások helyett nem mondhatom azt, hogy ugyanúgy kellene elmélkedniük” – tette hozzá.

A Mindenki Magyarország alelnöke azt is elárulta a lapnak: visszavonul a politikától, a párt közelgő tisztújító kongresszusán nem fog újraindulni a posztért. Ezt azzal indokolta, hogy a választási eredmény után számára ez a számvetés időszaka lesz, amíg nem tudja, hol hibázott, nem képes vezető szerepet vállalni a pártban. Lukácsi Katalin egyelőre civil munkát szeretne vállalni. 

(Borítókép: Lukácsi Katalin. Fotó:  Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok