Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter végrehajtót küld Kocsis Mátéra

2022. május 21., szombat 11:00

Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyfelől sérelmezi, hogy Kocsis Máté korábban azt állította róla, hogy veréssel fenyegetett meg egy melóst. A Jobbik vezéregyénisége most azon borult ki, hogy a Fidesz frakcióvezetője nem kért tőle bocsánatot.

„A Fidesz frakcióvezetőjéhez hamarosan vendég fog érkezni. Úgy hívják, hogy végrehajtó”– kezdi baljósan legújabb Facebook-bejegyzését Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Majd arról ír, hogy Kocsis Mátét beperelte, miután azt állította róla, hogy veréssel fenyegetett meg egy melóst.

Bepereltem. Nagy ívben tett rá. Mit neki törvény meg jogállam. A bíróság most arra kötelezte, hogy legalább kérjen bocsánatot, ha már hazudott. Erre is nagy ívben tett. Mit neki igazság meg becsület. Ezért most úgy döntöttem, végrehajtót küldök rá

– írja a posztban a Jobbik elnöke.

Jakab Péter hozzátette, az igazi végrehajtó a végén szerinte a nép lesz.

Rövid válasz az „agresszív Jakab Petinek”

Kocsis Máté nem is volt rest a válasszal szombat délelőtt: a Fidesz-frakció Sajtóosztálya már el is küldte Kocsis Máté viszontválaszát Jakab Péternek, amelyben szintén nem volt köszönet. Idézzük is a teljes szöveget:

Tisztelt Peti úr! Nem a peredre teszek nagy ívben, hanem rád. Hogy ez zavar téged, annak örülök. Látom, a zaklatási balhétok viszont nem zavar. Abban nem perelsz és nem jelentesz fel senkit. Tavaly a munkagépes emberrel szemben igenis fenyegetően léptél fel, mindenki látta, ne légy rá büszke. Kis az emlékeztető az alábbi videóban, ami miatt még nekem kellene bocsánatot kérnem, ha jól értem.

A posztban hivatalos oldalán Kocsis Máté a szóban forgó munkagépes videót is megosztotta, illetve a bejegyzéshez utóiratul felszólította Jakab Péter, hogy ne hivatkozzon a választókra, mert nem rég bukott meg előttük. 

Az ominózus zaklatási ügy, amelyre Kocsis Máté utal, minden bizonnyal az a közelmúltban napvilágra került eset, mikor tavaly decemberben meg akarták erőszakolni a Jobbik alelnökének párját egy pártrendezvényen. 

Kölcsönös a szimpátia

Kocsis Máté és Jakab Péter barátsága nem ma kezdődött. A kölcsönös szimpátiát például alátámasztja az az eset, amikor 2020 őszén a Fidesz frakcióvezetője a következő gondolatokat osztotta meg a közönséggel hivatalos Facebook-oldalán:

Utoljára talán a kommunizmus alatt ültek akkora büdös bunkók a parlamentben, mint Jakab Péter.

Egy tavaly őszi beszédében pedig arról értekezett Kocsis Máté, hogy Jakab Péter annyi élelmiszert hurcolt be a parlamentbe, hogy „már vegyesboltot nyithatna”.

A mostani pereskedés tárgyául szolgáló esetről pedig korábban itt számoltunk be:

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok