Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn nyit az új Néprajzi Múzeum, Orbán Viktor szerint nagyon szép lett

2022. május 22., vasárnap 17:18

Orbán Viktor a Néprajzi Múzeum új városligeti épületét a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példájának nevezte.

Vasárnap átadták a Liget Budapest Projekt keretében az új Néprajzi Múzeumot, amely a Városligeti fasornak a parkhoz csatlakozó végében épült meg. Az avatóünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is. A Ferencz Marcel tervezte épületet hétfőtől vehetik birtokba a látogatók.

Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján elmondta, a kormány egy bizonytalan, átalakuló világ kellős közepén döntött úgy, hogy kultúrára, kulturális terekre, múzeumokra és koncerttermekre, az épített környezet és Budapest legszebb parkjának a rendbetételére fordítja Magyarország forrásait.

Április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják, hogy még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására

– jelentette ki Orbán Viktor az ünnepélyes átadón.

A kormányfő hozzátette: olyan épületet szerettek volna, ahol a magyar népi kultúra természetes szépsége a legteljesebben kibontakozhat. Továbbá Orbán Viktor a Néprajzi Múzeum új épületét a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példájának nevezte.

Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója az átadóünnepségen arról beszélt, hogy 150 éves története alatt az intézmény gyűjteménye most először kap egy saját igényeire szabott otthont.

Rovatok