Index Vakbarát Hírportál

Eltévedtek az Ipoly folyón, de két órán belül a nyomukra leltek a rendőrök

2022. május 23., hétfő 11:07

Még vasárnap este fél kilenckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy 52 éves nő élettársával és két gyermekével eltévedt az Ipoly folyón, miközben SUP-deszkával haladtak.

A tájékoztatás szerint az eltűnt személyeket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság balassagyarmati és rétsági hivatalos tűzoltó egységei, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, valamint a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai azonnal keresni kezdték.

A bejelentővel sikerült újra felvenni a kapcsolatot telefonon, a helyzetükre vonatkozóan azonban nem tudott pontos helyszínt megnevezni. 

A járőrök, valamint a katasztrófavédelem munkatársai a jelzett helyszín környékén átnézték az Ipoly folyót, majd fény- és hangjelzéseket adtak a keresettek megtalálása érdekében.

A bejelentést követő két órán belül a katasztrófavédelem munkatársai és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei Hont közelében egy mezőn megtalálták az eltévedt hölgyet és családját.

Az 56 éves férfi és a bejelentő, valamint 13 és 14 éves gyermekei nem sérültek meg, így a rendőrkapitányság beosztottjai a segítségre szoruló családot Hontra, a saját gépkocsijuk parkolási helyére szállították, ahonnan budaörsi otthonukba utaztak – közölte a rendőrség

Rovatok