Index Vakbarát Hírportál

Több mint száz különböző állatot zsúfoltak be az állatkínzók egy házba Gödön

2022. május 24., kedd 12:44

Állatkínzás miatt vádat emelt a Dunakeszi Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, mivel több mint száz állatot tartottak alkalmatlan körülmények között egy családi házban, Gödön.

A vádlottak a kétszáz négyzetméteres házban 81 kutyát, három macskát, két nyulat, nyolc gerlét, egy galambot, egy kakadut, négy szurikátát, egy ormányos medvét, egy kuvikot és sok egeret, valamint a házhoz tartozó kertben nyitott karámban tevét, négy alpakát, öt birkát, három pónit, három kacsát és egy csüngőhasú disznót tartottak 2019 októbere előtt, részben szaporítási céllal.

Az elkövetők az állatokat nem megfelelő körülmények között tartották, emiatt több egyednél betegségek alakultak ki,

a tartás körülményei több állatnál nem igazodtak az életmódjukhoz, és a zsúfolt, valamint nem megfelelően kialakított tartóhelyek, esetenként többféle állat együttes elhelyezése sérüléseket okozott.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a helyzetet súlyosbította, hogy sok esetben a szükséges állatorvosi kezeléseket is mellőzték.

Magyarországon történt több hasonló esetről beszámoltunk, többek között nemrég a nagykőrösi illegális kutyaviadalokról, illetve egy karcagi férfiról, aki 148 kutyát zsúfolt be kis kennelekbe étlen-szomjan.

Rovatok