Index Vakbarát Hírportál

Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott a motoros, aki kokaint szállított

2022. május 24., kedd 15:45 | aznap frissítve

Ítéletet hozott kedden a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az ügyében, aki még 2020 májusában tudatmódosító szer hatása alatt szenvedett motorbalesetet, két és fél kilogrammnyi kokaint szállítva a hátizsákjában. A jogerős ítélet alapján a férfit tizenhárom év fegyházra ítélték.

Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott jogerősen az a férfi, aki még 2020 májusában kábítószeres befolyásoltság alatt a hátizsákjában mintegy két és fél kilogrammnyi kokaint szállítva szenvedett motorbaleset Pécs határában – közölte az MTI-vel a Pécsi Ítélőtábla.

A 46 éves férfit korábban már tíz év fegyházra ítélték kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklása miatt. Abból a büntetéséből 2017 nyarán bocsátották feltételes szabadságra, az újabb bűncselekményt ennek tartalma alatt követte el.

A férfi 2020 májusában – miután amfetamint és kokaint is fogyasztott – Siófokról Pécs felé tartva szenvedett önhibájából balesetet a 66-os úton. A súlyosan sérült férfit kórházba vitték, ahol a hátizsákjában két, tégla formájú, becsomagolt kábítószergyanús anyagot találtak.

A rendőrség által lefoglalt csomagokról később kiderült, hogy azokban több mint két kilogramm, magas hatóanyag-tartalmú kokain volt. A rendőrség a vádlott lakóhelyén a konyhaszekrényből további kábítószergyanús, kannaboid anyagokat tartalmazó növényi származékot foglalt le.

A rendőrség a balesetről kiadott közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy nemesnádudvari férfi, a nála lévő drog feketepiaci értéke pedig elérhette az ötvenmillió forintot is.

A Pécsi Törvényszék a férfit idén januárban visszaesőként különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-birtoklás miatt tíz év fegyházra ítélte, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A táblabíróság keddi határozatával súlyosította a törvényszék januári határozatát 13 évre, a vádlott cselekményét ugyanis különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-birtoklás helyett kábítószer-kereskedelem kísérletének minősítette. Az ítélet jogerős.

Rovatok