Index Vakbarát Hírportál

Az államtitkárok is letették az esküt

2022. május 25., szerda 11:43

Szerda délelőtt tették le esküjüket az új kormány államtitkárai. Novák Katalin és Orbán Viktor átadták a kinevezési okiratokat.

Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, szerda reggel a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az államtitkárok ezt megelőzően letették esküjüket.

Az április 3-i választási győzelem után Orbán Viktort május 16-án újra miniszterelnökké választotta az Országgyűlés. Áder János köztársasági elnök április 29-én fogadta és bízta meg a kormányalakítással a Sándor-palotában Orbán Viktort. A május 16-i héten hallgatták meg a parlament illetékes bizottságai az új kormány miniszterjelöltjeit, május 17-én az ellenzéki kritikák kíséretében a kormánypárti parlamenti többség elfogadta az új minisztériumi struktúrát. Ezt követően kedden letették esküjüket a miniszterek.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök az új államtitkárok kinevezési okiratainak átadásán, a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher / MTI)

Rovatok