Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett börtönt kaphat a volt csepeli MSZP-s

2022. május 25., szerda 15:50

Kilenc évvel ezelőtti ügyei miatt kért felfüggesztett szabadságvesztést a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a párt egykori budapesti alelnökére.

Az ügyészség kilenc évvel ezelőtt emelt vádat az MSZP egykori fővárosi alelnöke, a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen.

A politikus még 2007-ben és 2008-ban csepeli felújított önkormányzati lakásokkal manipulált:

az egyiket például piaci ár helyett szociális alapon adta bérbe a kerület rendőrkapitányának. Ezzel mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak.

Egy másik esetben a cégvezető 2007 és 2010 között nem hosszabbított bérleti szerződést az önkormányzat egyik sporttelephelyét használó sportegyesülettel annak lejártát követően – írta a 24.hu. Így a sportlétesítményt az egyesület 38 hónapon keresztül ingyen használta, 780 ezer forintos vagyoni hátrány okozva ezzel Csepel önkormányzatának. 

Az ingatlangazdálkodási közgazdász végzettségű Sz. Jánost a Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében első fokon felmentette az ellene emelt vád alól,

de az ügyész bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Amint arról beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék idén januárban másodfokon bűnösnek találta a vagyonkezelő cég volt igazgatóját folytatólagosan, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében. Akkor hatszázezres pénzbüntetést szabtak ki rá. 

Az ügyész most súlyosabb büntetésért, míg a védelem felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a harmadfokú eljárásban próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért Sz. Jánosra azzal, hogy utasítsák el a védelmi fellebbezéseket.

Rovatok