Index Vakbarát Hírportál

Itt a bizonyíték: tényleg medve jár Pest megyében

2022. május 25., szerda 17:39

Szakértők is megerősítették, hogy valóban egy medve járt a Pest megyei Acsa térségében.

Szerdán egy magányosan kóborló barnamedvéről érkezett lakossági bejelentés az acsai önkormányzathoz, amelyet követően kiadták a figyelmeztetést.

Egy helyi portál, a 0627.hu szerint az önkormányzat értesítette a Pilisi Parkerdőt a történtekről, a vizsgálat pedig igazolta, hogy valóban medve járt a térségben. A portál ezzel kapcsolatban közzétett egy fényképet a medve lábnyomáról is, amelyet a Pilisi Parkerdő szakemberei fotóztak le:

Közölték azt is, hogy a medve mozgásának nyomon követése céljából a Pilisi Parkerdő Zrt. – a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával egyeztetve – vadkamerákat helyez ki. A területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta, rendszeresen ellenőrizik az érintett körzetet.

Ezt kell tenni, ha találkoznak vele 

A Pilisi Parkerdő és a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környékén lévő erdős területeket. A találkozás elkerülése végett, valamint arra az esetre, ha mégis találkoznának a medvével, a következő viselkedési szabályokat javasolják.

Rovatok