Index Vakbarát Hírportál

Újpesti tragédia: a szülők sem értik, mi történt a fiukkal

2022. május 26., csütörtök 09:46

Nem veszekedtek fiúkkal a halála előtt, tehát nem emiatt követett el öngyilkosságot – ezt írták egy nyílt levélben annak a 16 éves fiúnak a szülei, aki vasárnap követett el öngyilkosságot Újpesten.

Mint megírtuk, vasárnap egy újpesti ház hetedik emeletéről zuhant ki egy 16 éves fiú. A BRFK az eset után azt közölte, hogy a tragédia körülményei még tisztázatlanok, de az idegenkezűséget kizárták.

Az öngyilkosságot követően a Blikknek nyilatkozva egy közelben lakó szemtanú arról számolt be, hogy a lakásból a történtek előtt veszekedés zajai szűrődtek ki, és a 16 éves tinédzser ezt követően ugrott le a hetedik emeletről.

Most a 16 éves fiú szülei egy nyílt levelet írtak ezzel kapcsolatban. A levélben azt írták: „A kisfiunk által egy másodperc alatt meghozott hibás döntés előtt mi is értetlenül állunk. A mi fiunk a világ legjobb gyereke, akivel soha, soha nem kellett veszekedni, mert sosem adott rá okot.

Mint ahogy a halála napján sem! Egy öleléssel engedtem be a szobájába pihenni, hogy délután frissen tudjon készülni a jövő heti olasz- és fizikadolgozatra… És nincs többé…

– írta a fiú édesanyja, aki a tragédia idején a lakásban volt.

Hozzátették: mindenkinek köszönik a segítséget, aki támogatni próbálta őket az utóbbi napokban, és azt kérik, hogy ne felejtsék el a fiukat.

Titeket, gyerekek, pedig arra kérünk, mindent osszatok meg szüleitekkel, egy felnőttel, legyen az egy rossz jegy, szerelmi bánat, vagy bármi más, mert mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok. Kívánjuk viszont az összes, állítólagos szemtanúnak, médiának, aki valótlant állít egy ilyen tragédiában, hogy legalább a felét élje át annak, amit a családunk

– zárták soraikat. 

Mindeközben az elhunyt fiú keresztanyja szintén arról beszélt az RTL Fókusz című műsorának, hogy Áron egy nagyon érzékeny, jószívű gyerek volt, aki nagyon szerette a családját.

Egy gyermekpszichiáter pedig azt mondta: nem minden tragédiát lehet megelőzni. Ha azonban valaki úgy érzi vagy látja, hogy baj van, akkor azonnal a pszichiátriára kell menni a problémával, ott beutaló nélkül is fogadják őket sürgős esetben – tette hozzá. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy a 06 (80) 820-111-es telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok