Index Vakbarát Hírportál

A pedagógusok mindent megtesznek a sztrájkjog érvényesüléséért

2022. május 28., szombat 18:53

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete továbbra is kitart a sztrájkkövetelések teljesülése és a sztrájkjog biztosítása érdekében a jogi eljárások, az egyeztetés és a sztrájkfolyamat mellett.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a sztrájkjog érvényesüléséért minden jogi lépést megtesz, beleértve azt is, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul – közölte az érdekképviselet az MTI-vel.

A szervezet május 27-én és 28-án tartotta kétnapos kongresszusát, ahol határoztak arról, hogy

a PDSZ továbbra is kitart a sztrájkkövetelések teljesülése és a sztrájkjog biztosítása érdekében a jogi eljárások, az egyeztetés és a sztrájkfolyamat mellett.

A PDSZ XXVI. kongresszusának résztvevői visszautasították Parragh László kijelentését, amely szerint a szakszervezetek vitték bele a pedagógusokat a politikai vitába. Szerintük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke próbálja a közvéleményt a pedagógusok ellen hangolni, elterelni a figyelmet a társadalmat érintő, súlyos problémákról. 

A kongresszus – egyetértve a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetével – azt javasolja, hogy Parragh kérjen bocsánatot, és végkielégítés nélkül távozzon a közéletből.

Rovatok