Index Vakbarát Hírportál

Eszméletlenre verte a barátnőjét, mert nem adott neki pénzt italra

2022. május 30., hétfő 11:02

Az ügyészség szerint csak a véletlenen múlt, hogy a brutális verést elszenvedett nő életben maradt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt, aki alsózsolcai lakásában részegen gyakorlatilag majdnem halálra verte a barátnőjét – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hétfői közleményében.

A vádirat alapján az eset még 2021. január elején történt. A már kora délután részeg férfi alsózsolcai lakásában pénzt kért a barátnőjétől, hogy folytathassa az italozást, azonban a nő nem adott neki.

A férfi erre annyira feldühödött, hogy szidalmazni kezdte a barátnőjét, a fejét pedig ököllel ütötte. Mikor a nő már leesett a földre, az agresszív férfi folytatta a bántalmazást: kétszer fejbe rúgta az áldozatot, és megtaposta az arcát.

Az áldozat a súlyos bántalmazás miatt elájult, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: koponyaűri vérzés alakult ki nála. Az erős ütések hatására csak a véletlenen múlt, hogy a nő életben maradt, vagy ahogy az ügyészségi közlés fogalmaz:

a fejet ért ismétlődő erőbehatások miatt reális esélye volt életveszélyes állapot kialakulásának.

Az egyébként büntetlen előéletű bántalmazó jelenleg is letartóztatásban van. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott vele szemben azzal együtt, hogy nem bocsátható feltételesen szabadlábra. 

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg, ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a Telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.

Rovatok