Index Vakbarát Hírportál

Mini repülőteret nyitott a belvárosban a Budapest Airport

2022. május 31., kedd 16:55

Örülhetnek az 5 és 10 év közötti gyerekek, bármikor átélhetik a repülőtéri élményt.

Megnyílt a Budapest Airport 120 négyzetméteres játékterülete a Király utcai Minipoliszban, ami egy gyerekváros Budapest szívében. Itt bármelyik gyermekből lehet bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, és most már repülőtéri dolgozó is.

A Budapest Airport közleménye szerint a megnyitó napján a Budapest Airport, a Heinemann Duty Free Budapest és a Minipolisz szeretett volna egy felejthetetlen repülőtéri élményt adni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezért a megnyitón részt vettek a repülőtér környéki kerületekről, településekről érkező óvodai, iskolai csoportok, illetve a XVIII. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthon lakói is.

A mini repülőtér állomásain az 5 és 10 év közötti gyerekek interaktív módon, játszva tanulhatnak különböző repülőtéri folyamatokról, munkakörökről. A három fő repülőtéri állomás – utasfelvétel, utasbiztonsági ellenőrzés, váró és beszállítókapu – a Heinemann Duty Free Budapest jóvoltából egy mini duty free üzlettel egészül ki, amely teljessé teszi a repülőtéri élményt a gyermekeknek.

Rovatok