Index Vakbarát Hírportál

Robbantással fenyegetett meg több állami szervet és egy gimnáziumot egy 29 éves férfi

2022. június 1., szerda 08:36

Nem akart megjelenni a bíróságon, ezért több állami szervet és egy gimnáziumot is robbantással fenyegetett meg egy 29 éves férfi. A Fővárosi Ügyészség visszaeső elkövetőként terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyészség beszámolója szerint egy 29 éves férfi nem akart megjelenni a bírósági tárgyalásán, ezért több állami szervet és egy gimnáziumot is robbantással fenyegetett meg. A férfi a fenyegető üzenetben követelést is megfogalmazott.

A fenyegetővel szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon gazdasági bűncselekmény miatt már volt folyamatban büntetőeljárás, ami miatt a bíróság tavaly szeptemberre tűzött ki tárgyalást. A vádirat szerint az elkövető annak érdekében, hogy a tárgyalása elmaradjon, a tárgyalás napján több állami szervnek – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága, a Kúria, a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága részére, továbbá egy helyileg ezek környezetében lévő gimnáziumnak – „Bomba fenyegetettség” tárgyú e-mailt küldött.

A valótlan tartalmú üzenetben azt írták, amennyiben a fiát az aznapi tárgyaláson nem engedi ki a bíróság, úgy az érintett utcákban előzőleg elhelyezett, kukákba és csatornaaknákba rejtett bombákat élesítik. A levél küldője ezután felsorolta az érintett utcákat és épületeket is, valamint hozzátette:

Egy ember élete több százért.

Az összes épületet átvizsgálták a tűzszerészek

A fenyegetés hatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága a fenyegetéssel érintett intézmények főbejáratát megerősítette, az érintett bíróságok épületeibe megerősített beléptetést rendeltek el, az iskola igazgatója pedig kiüríttette az iskolát. A hatóságok az utcákban és épületekben tűzszerészeti átvizsgálást tartottak.

A Fővárosi Főügyészség a 29 éves férfit, mint visszaeső elkövetőt, terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Emellett egy korábbi, más ügyben kiszabott börtönbüntetés feltételes szabadlábra helyezésének visszavonását is kérték.

Rovatok