Index Vakbarát Hírportál

Bitcoinnal fizetett egy férfi a külföldről beszerzett kábítószerért

2022. június 2., csütörtök 13:26

Egy férfi több ezer, külföldről postai úton beszerzett extasytablettát értékesített több személynek. A kábítószer ellenértékét bitcoinnal fizette meg, és darabonként legalább 2000 forintért értékesítette.

A vádirati tényállás lényege szerint egy férfi 2019 decemberétől 2020 júniusáig havi szinten több ezer extasytablettát értékesített Győr és Kisbér területén több személynek.

A kábítószerrel kereskedő férfi a tablettákat Hollandiából és Németországból a DarkWeb-oldalakon keresztül szerezte be postai úton,

a kábítószer ellenértékét pedig bitcoinnal fizette meg, és darabonként legalább 2000 forintért értékesítette.

– közölte honlapján az ügyészség.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt ellene, illetve egy másik férfi ellen is, aki vásárolni akart tőle. 

A férfitól a nyomozó hatóság összesen 946 darab extasytablettát foglalt le.

A főügyészség az egyik férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette, a másikkal szemben kábítószer birtoklása bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a kábítószer-kereskedő férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki, és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, a másik férfit pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Ezen túlmenően a főügyészség indítványt tett arra is, hogy a törvényszék a vádlottól lefoglalt kábítószert kobozza el, és vele szemben 430.000 forint összegben vagyonelkobzást rendeljen el.

Rovatok