Index Vakbarát Hírportál

Vaszily Miklós és Vidus Gabriella lett a legbefolyásosabb médiaipari szereplő Magyarországon

2022. június 2., csütörtök 10:57

Vaszily Miklós, az index.hu-t tulajdonló Indamedia Network Zrt. 50 százalékos résztulajdonosa és a TV2 igazgatósági elnöke mellett az RTL Klub vezérigazgatóját választották a legbefolyásosabb médiaipari szereplőnek Magyarországon. A Marketing&Média kommunikációs szaklap 15. alkalommal állította össze a rangsort.

Idén először holtverseny alakult ki a legbefolyásosabb médiaipari szereplők listájának élén: Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke, valamint az index.hu-t tulajdonló Indamedia Network Zrt. 50 százalékos résztulajdonosa utolérte Vidus Gabriellát, az RTL Klub vezérigazgatóját, így ketten vezetik a Marketing&Média kommunikációs szaklap rangsorát.

A lap szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a listán a médiavállalatok dolgozói kerültek legnagyobb arányban a listára, azonban felhívták a figyelmet, hogy minden évben csökken ez az arány.

Kiemelték, hogy a rangsorban rekordszámú női név szerepel, összesen 17, ami kettővel több, mint a tavalyi. Idén négy hölgy debütált a toplistában: Kálmán Erika, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary ügyvezető igazgatója, Pácsonyi Daniella, a Central Médiacsoport digitális női portfólióigazgatója, az NLC főszerkesztője, valamint Jákó Eszter, az MVM kommunikációs igazgatója is idén először került fel a listára.

Az első tíz legbefolyásosabb ember a magyar médiában:

  1. Vidus Gabriella, az RTL Klub vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke, az index.hu-t tulajdonló Indamedia Network Zrt. résztulajdonosa
  2. Guttengéber Csaba, az Atmedia csoport első embere
  3. Gulyás János, a Wavemaker Hungary ügyvezetője
  4. Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója
  5. Balásy Gyula, a Lounge Group tulajdonos-ügyvezetője
  6. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója
  7. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója
  8. Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője
  9. Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője
  10. Dudás Gergely, az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója és az R-Time ügyvezetője

(Borítókép: Vaszily Miklós 2018. április 12-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok