Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd: A honvédelmi és a rezsivédelmi alap a háztartási rezsicsökkentés fenntartására szolgál

2022. június 2., csütörtök 08:39

A családtámogatási rendszer, a teljes foglalkoztatás és a nyugdíjak vásárlóértékének a megőrzése a kormány célja. A politikus kiemelte, hogy Orbán Viktor egyedüli miniszterelnökként sikeresen érvényesítette Magyarország érdekeit a legutóbbi uniós csúcson.

A kormány megőrzi a családtámogatási rendszert, a teljes foglalkoztatást, a nyugdíjak vásárlóértékét, és fenntartja a háztartási rezsicsökkentést, de az ukrajnai háború gazdasági hatásai miatt mindez az eddiginél is többe kerül, ezért hozták létre a honvédelmi és a rezsivédelmi alapot – jelentette ki a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Az alapba azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít

– tette hozzá a politikus a csütörtöki számban megjelent interjúban.

Hangoztatta: „A legutóbbi uniós csúcson is megvédtük a rezsicsökkentést. Orbán Viktor egyedüli miniszterelnökként sikeresen érvényesítette Magyarország érdekeit, megakadályozta azt a brüsszeli javaslatot, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon. Az orosz kőolaj és gáz az alapja az ország működésének, a családok és a gazdaság biztonságos és megfizethető energiaellátásának.”

Ha úgy tetszik, orosz energiaforrás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés.

„A szomszédunkban háború dúl. A magyar álláspont ezzel kapcsolatban a kezdetektől fogva világos volt: elítéljük Oroszország katonai beavatkozását, segítő kezet nyújtunk az Ukrajnából érkező bajbajutottaknak, de továbbra sem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát. Orbán Viktor kormánya és a Fidesz–KDNP megvédi az ország békéjét, biztonságát és a magyar családokat” – szögezte le Németh Szilárd.

Rovatok