Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárdért fejlesztette a kormány, a kamara és az orvosok sem tudnak róla

2022. június 2., csütörtök 10:55

Egymilliárd forintot költött a magyar kormány egy olyan egészségügyi fejlesztésre, amelyről sem a Magyar Orvosi Kamara, sem pedig a háziorvosok nem tudnak.

Virtuális háziorvosi szolgáltatás kifejlesztésére költöttek el egymilliárd forint közpénzt a koronavírus-járvány alatt, ami továbbra sem használható, és sem az orvosok, sem pedig a Magyar Orvosi Kamara nem tud a fejlesztésről.

A Magyar Hang szerint a Belügyminisztérium nyilvánosan is megtekinthető szerződéslistáján, két dokumentumban is nyoma van a fejlesztésnek. Az egyik dokumentum szerint 2020. december 16-án kötött szerződést a virtuális háziorvosi szolgáltatásrendszer egyes fejlesztési feladatairól az amúgy belügyi tulajdonban lévő Idomsoft Zrt.-vel. A nettó 283,3 millió forintos szerződés 2021. február közepén járt le.

Később a kormány nettó 700,7 millió forintért bízta meg szintén a Nemzeti Infokommunikációs Zrt.-t (NISZ) a Kormányzati Adatközpont-infrastruktúra háziorvosi szolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztésére, a szerződés 2022. március végéig szólt.

Rovatok