Index Vakbarát Hírportál

Eljárást indít a rendőrség a Budapesten kilőtt vaddisznók miatt

2022. június 2., csütörtök 08:07

Egy egész vaddisznócsaládot lőttek ki a Szent János Kórház közelében. A rendőrség eljárást indít az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az állatok kilövésének körülményeit – olvasható a rendőrség csütörtöki közleményében, miután a közösségi oldalakon és a médiában megjelent hírek szerint szerdán a reggeli órákban vaddisznókat lőttek ki  malacaikkal együtt a Szent János Kórház közelében.

A sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, ilyen jellegű kérés nem is érkezett

– közölte a rendőrség. Hozzátették: arról, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni, nem a rendőrségnek kell dönteni.

Mint írták, ebben az esetben a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, a II. Kerületi Rendőrkapitányság ezért foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Frissítés: A szerdai esetre reagálva a XII. kerület önkormányzata azt közölte, hogy az állatok kilövéséről a Hegyvidéki Önkormányzatot előzetesen nem értesítették. 

A reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, tömegközlekedéssel, járművel utazó személy, több gyermek tartózkodott, a lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le. 

Az önkormányzat szerint a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a belterületen leadott lövések ügyében.

(Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images)

Rovatok