Index Vakbarát Hírportál

Elmegyógyintézetbe került a komlói nő, aki a gyanú szerint vízbe fojtotta kisbabáját

2022. június 3., péntek 08:45

Letartóztatták és elmegyógyintézetbe vitték azt a 28 éves nőt, aki a gyanú szerint egy kád vízbe fojtotta két hónapos kisfiát Komlón.

A bíróságon mindent bevallott a komlói nő, aki fürdőkádba fojtotta két hónapos kisfiát. Elrendelték letartóztatását, és elmegyógyintézetbe vitték.

Erkölcsileg mélyen elítélendő, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett cselekmény róható a gyanúsított terhére, így a várható büntetés nagyságára tekintettel arra lehet következtetni, hogy szabadlábon hagyás esetén elszökne, illetve elrejtőzne. A bíróság a gyanúsított letartóztatását a pszichés állapotára figyelemmel az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetben rendelte végrehajtani

– mondta Barkaszi Attila, a bíróság szóvivője.

Csendben, szépen éltek

A tárgyalás után gyógyszert adtak neki, az előzetes orvosi vizsgálaton kapott nyugtatót vehette be. A nő és férje egy komlói ikerházban lakik, ahová két éve költöztek, az esküvőjük után. Kapcsolatuk 2010 óta tart. A gyógyszertárban dolgozó nő két hónapja adott életet kisfiuknak, akit a közösségi oldalakon megosztott bejegyzések alapján nagyon vártak. Március közepén mosolygós smiley-val köszönte meg a gratulációkat az anya.

A szomszédok szerint sosem hallották veszekedni a házaspárt; egyikük, Gaál Géza az RTL Klub híradójának elmondta:

Egy hangos szó sem volt náluk. Szépen éltek.

A férj nem volt otthon a tragédia ideje alatt, mert dolgozott, másnap sem vett ki szabadnapot. Az ott lakók szerint az apa mindenkitől elzárkózva, csendben gyászol.

Rovatok