Index Vakbarát Hírportál

Azzal védekezett a betörő, hogy csak a betörőket akarta elkapni

2022. június 3., péntek 13:41

Csak a betörőket akarta elfogni. Ezzel védekezett a harmincéves elkövető, az igazság azonban még a helyszínen kiderült. Őrizetbe vették a rendőrök.

A rendőrségre 2022. június 1-jén este érkezett bejelentés, hogy éppen folyamatban van egy betörés Ercsiben. A helyszínen megjelent rendőri egységek az ingatlan résnyire nyitott − előzőleg befeszített − ablakához érve hallották, hogy a feltételezett elkövető a felső szinten tartózkodik. A járőrök az ablakon bemásztak, majd az emelet irányába haladva felszólították az idegent, hogy jöjjön elő. Mivel nem adta fel magát, az egyenruhások a felső szinten átkutatták a helyiségeket, és az egyik szoba ajtaja mögé bújva megtalálták a keresett személyt, akit elfogtak − közölte honlapján a rendőrség.

A férfi nedves ruházatának átkutatásakor egy pár fekete kesztyű került elő. K. Sándor ruhája, valamint az ingatlan több helyisége is azért volt vizes, mert az elkövető a falon található rézcsöveket több méter hosszan leszakította, ennek következtében víz árasztotta el a lakást. A rézcsődarabokat egy zsákba összekészítette többflakonnyi tisztítószerrel együtt. A zsákmánnyal elmenekülni azonban már nem volt ideje.

A betörő tagadta a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy ő csak segíteni akart. A tulajdonos kérte meg őt arra, menjen a házához, mert betörők vannak ott. Védekezését a helyszínen időközben megjelent sértett megcáfolta.

A Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállított harmincéves férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Rovatok