Index Vakbarát Hírportál

„Szar üzlet volt", de busás hasznot hozott az MSZP alapítványától megvett irodaház Tóth Csabának

2022. június 3., péntek 19:45

Az ügyletet az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan rendben lévőnek találta, hiszen volt értékbecslés is, és a vételárat a NAV sem vitatta. A tavaly őszi előválasztáson a szocialista politikus zuglói körzetét elnyerő Hadházy Ákos független képviselő azonban hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett.

A volt országgyűlési képviselő, a szocialista Tóth Csaba volt cége, a Tigris-1993 Kft. szép profitot termel azzal, hogy az MSZP alapítványától 128 millió forintért vett 900 négyzetméteres zuglói irodaházat lakásokká és társasházzá minősítették át, majd némi felújítás után apránként értékesítik.

Tóth Csaba a hvg.hu kérdésére elismerte, hogy cége tavalyi, kiemelkedő profitjához az MSZP egyik alapítványával lebonyolított ingatlanügylet is hozzájárult, ám részletekbe nem bocsátkozva csak ennyit közölt:

Persze, kerestem rajta, de igazából szar üzlet volt.

Tigris-1993 Kft. egy év alatt megtáltosodott

Az idén márciusban, mentelmi joga felfüggesztése után korrupciós ügyekben gyanúsítottként kihallgatott szocialista politikus cége

A szemet szúró bevétel- és profitnövekedéshez egyértelműen köze van annak az ingatlanügyletnek, amire Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán néhány héttel ezelőtt. Az ügyletet gyanússá az irreálisan alacsony, 142 ezer forintos négyzetméterár tette, ezért Hadházy hűtlen kezelés gyanújával meg is tette feljelentését. 

Rovatok