Index Vakbarát Hírportál

Hónapokig nem diagnosztizálták a 23 éves nőnél a daganatot

2022. június 4., szombat 05:56

Tavaly júniusban csírasejtes daganat következtében meghalt egy békéscsabai nő. Az édesanyja állítása szerint a kórházban hónapokig nem vették észre, hogy rákos a lánya, akinek 2020 októberében kezdett el fájni a hasa.

A dokumentumok szerint a kórházban két 13 centiméteres, jóindulatú cisztát találtak a nő petefészkénél. Hiába műtötték meg, pár hét alatt a tünetek visszatértek, ezért antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt írtak elő neki. Ezek azonban nem használtak, a beteg 2021 áprilisára már annyira rosszul volt, hogy alig tudott járni.

Egy ultrahangos vizsgálaton vért találtak a nő hasüregében. Műtétre lett volna szükség, de ezt a beteg koronavírusa miatt elhalasztották. Ezt követően a gyulai kórházban megműtötték, amelynek során másfél liter vért távolítottak el a gyomrából, és annyit közöltek az anyjával, hogy lánya utolsó stádiumú rákos.

A műtét után Zsuzsit az Országos Onkológiai Intézetbe szállították Budapestre, hogy kemoterápiás kezelésben részesüljön, de ez már sajnos nem segített rajta. A lány édesanyja szerette volna megtudni, hogy az első kórházban miért nem vették észre a lánya betegségét, a kérdéseire azonban nem kapott kielégítő választ.

A gyászoló anya rendőrségi feljelentést tett, de az ügy egy éve nem halad, mert a szakértői vélemény azóta sem készült el.

A család jogi képviselője az RTL Híradónak annyit mondott, hogy ennek határidejét többször is meghosszabbították már. A Békés Megyei Rendőrfőkapitányság közlése szerint halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekménye gyanúja miatt folytatnak nyomozást.  

Rovatok