Index Vakbarát Hírportál

Honvédkórház: Stabil a megkéselt orvos állapota

2022. június 4., szombat 19:46

A rendőrség pénteken adott hírt arról, hogy egy budapesti kórházban kezelőorvosára támadt egy 54 éves beteg. A 39 éves orvos életveszélyesen megsérült, betegét őrizetbe vette a rendőrség. Később kiderült, hogy az eset a Honvédkórházban történt; az intézmény szombat délután közleményt adott ki.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kollégánk jobban van! Doktor úr állapota stabil, megfigyelés alatt áll, további beavatkozást a kezelőorvosai nem terveznek” – olvasható a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szombat délutáni Facebook-bejegyzésében.

A kórház péntek este is közleményt adott ki, amelyben azt írták: az azonnali ellátásnak és műtétnek köszönhetően stabil az állapota annak az orvosnak, akit csütörtök éjjel az intézmény egyik osztályán kezelt beteg egy késsel mellkason szúrt. 

A történtekről a rendőrség is közleményt adott ki, amelyben azt írták: a beteg késsel szúrta meg az ügyeletes orvost 2022. június 2-án 23 óra 20 perc körül egy VI. kerületi kórházban. Az 54 éves G. Imre nem tudott elmenekülni, a helyszínre kiérkező rendőrök azonnal elfogták. G. Imrét – aki jelenleg a kórházban áll őrizet alatt – emberölés kísérletével gyanúsítja a hatóság.

Rovatok