Index Vakbarát Hírportál

Így búcsúzik Berlintől Novák Katalin

2022. június 4., szombat 07:03

Hazautazott Németországból Novák Katalin köztársaságielnök. Az államfő Facebook-bejegyzésben búcsúzott a német fővárostól, Berlintől.

Véget ért Novák Katalin köztársasági elnök berlini látogatása. A magyar államfő a kétnapos németországi út alatt kitüntetésben részesítette Wolfgang Schäublét, a Bundestag volt elnökét, találkozott Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnökkel, és Bärbel Bas, a Bundestag elnöke is fogadta.

„Közelebb a megoldás”

A politikus Facebook-bejegyzésben búcsúzott, posztjában azt írja, jó érzéssel töltötte el, hogy az emberek köszönetüket fejezték ki Magyarországnak az Ukrajnából érkező menekültek számára nyújtott segítségnyújtásért. Szerinte utazásának legfőbb tanulsága az volt, hogy

még ha eltérő állásponton is vagyunk egyes ügyekben, a személyes találkozások közelebb hoznak minket, így közelebb hozzák a megoldást is.

A posztban egy több mint kétperces összefoglaló videó is található, melyben a látogatás legfontosabb pillanatai láthatók. 

Novák Katalinnak beiktatása óta ez volt a harmadik hivatalos külföldi látogatása. Elsőként Lengyelországba, majd nem sokkal később Erdélybe utazott az államfő.

Rovatok