Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid: Számos településről javul a Balaton elérése az idei szezonban

2022. június 4., szombat 20:07

Idén nyáron minden eddiginél könnyebben juthatunk el a Balatonra, függetlenül attól, hogy éppen az ország mely pontján tartózkodunk, vagy hogy milyen közlekedési eszközt preferálunk. A változó autóbuszos közlekedésről és a balatoni vasútfejlesztésről Vitézy Dávid közlekedési államtitkár adott tájékoztatást.

„Magyarország számos településéről javul a Balaton elérése az idei szezonban” – közölte Facebook-oldalán Vitézy Dávid. A közlekedési államtitkár kiemelte, hogy az új vonat-, illetve buszjáratokat a Nemzeti Közlekedési Központban (NKK) megtartott egyeztetések után a Technológiai és Ipari Minisztérium már meg is rendelte. Hozzátette: a jövőben az átszállási kapcsolatok is javulnak a buszok és a vonatok között.

Az NKK vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a Volánbusznál június 16-án, a nyári tanszünet kezdetén indul a nyári szezon, a legfontosabb tudnivalók a következők:

Vitézy Dávid egy korábbi posztjában már írt arról, hogy az Észak-Dunántúl autóbuszos közlekedésében is sok fejlesztés történik június 16-tól, ami a balatoni forgalmat is érinti. A balatoni vasúti fejlesztésekről pedig itt írt korábban.

Rovatok