Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos nem tett esküt, hatmillió forintot kér az emberektől

2022. június 7., kedd 09:28

A hatpárti ellenzék zuglói győztese bojkottálta az alakuló ülést, az eskütételre viszont nem kapott új időpontot, ezért nem fér hozzá a képviselőket megillető pénzügyi keretekhez.

Hadházy Ákos a parlament alakuló ülésén nem vett rész, mert nem kívánta „legitimálni a tisztességtelen választás eredményét és meghallgatni a beszámolókat, hogy minden a legnagyobb rendben volt”.

A politikus arra emlékeztetett, hogy az ellenzéki képviselők „a Fidesz zsarolásának engedve” nem csatlakoztak hozzá, de a kormánypárt „mégis veszélyesnek látja az ilyen, szimbolikus kiállást”, mert Kövér Lászlótól azóta sem kapott időpontot a képviselői eskütételre.

Az eskütétel halogatásának az is a következménye, hogy nem kapok képviselői tiszteletdíjat, de erre számítottam, ennek tudatában hoztam meg a döntésemet. És velem ezzel nem is tolnak ki, hiszen van rendes, polgári foglalkozásom, saját cégem és rendelőm, ahol állatorvosként dolgozhatok, éjszakai és hétvégi ügyeleteket vállalva

fogalmazott Facebook-oldalán a hatpárti ellenzék Zuglóban egyéni mandátumot nyert jelöltje.

Hadházy Ákos kellemetlen mellékhatásnak nevezi, hogy nem fér hozzá azokhoz a pénzügyi keretekhez, amelyek minden képviselőt megilletnek.

Nem kell nagy összegekre gondolni, de korábban ebből tudtam fizetni az engem segítő kollégáimat, illetve ebből tudtam biztosítani a munkám egyéb feltételeit, ebből tudtam például eljutni távoli kis falvakba, vagy lekérni tulajdonilap-másolatokat, ügyvédeket megbízni stb. Ennek a munkának a folytatásához kérek most támogatást Önöktől!

A politikus konkrét összeget is megnevezett: „Ha sikerül összegyűjtenem erre a nyárra legalább hatmillió forintot, akkor a stábommal gond nélkül tudjuk folytatni a korrupciós esetek feltárását és a népbutító propaganda elleni küzdelmet akkor is, ha Kövér László tótágast áll a parlamentben, vagy éppen egy képviselő jogait önkényesen korlátozva akár az őszi ülésszakig nem engedi az esküt letenni”.

(Borítókép: Hadházy Ákos. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok