Index Vakbarát Hírportál

Fákat döntött ki a viharos szél Pest megyében

2022. június 8., szerda 18:56

Felhőszakadás és erős szél miatt kellett a tűzoltóknak kivonulni több helyszínre.

Mint megírtuk, az Országos Meteorológia Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki a felhőszakadások miatt. A széllel is kísért csapadékos időjárás miatt 17 órakor közel húsz helyre várták a tűzoltók segítségét Pest megye több településén – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A baj leginkább Dunakeszit érte el, ahol a szél a város több pontján az útra döntötte a fákat, mint például a 2-es főút 15-ös kilométerszelvényénél, a Szent György utcában, vagy a Ponty utcában. Ezeken a helyszíneken már dolgoznak a tűzoltók.

A Fót és Dunakeszi közötti összekötő szakaszon több fa dőlt az úttestre, autók rekedtek az érintett útvonalon. A tűzoltók már megkezdték a fák eltávolítását. Csömörön, a Petőfi Sándor utcában egy óvodaépületben folyik az esővíz, ide is elindult már a segítség. Az egységek amint felszámolták az egyik címen a kárt, azonnal indulnak a következő helyszínre.

(Borítókép: Az éjszakai vihar által megtépázott fűzfák a Kis-Balatonnál a Zalavárt és Zalaszabart összekötő töltésen Zalavár közelében 2022. június 8-án. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok