Index Vakbarát Hírportál

Pokoli viharok Budapesten, megbénult a közlekedés

2022. június 9., csütörtök 15:22

Fővárosszerte több helyen intenzív esőzés nehezíti a haladást – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök délután fél 3 körül hivatalos Facebook-oldalán.

Csütörtök délután a fővárosban több helyen is megbénította a forgalmat az intenzív esőzés: Budapesten egyik percről a másikra szakadt le az ég, nagyobb mennyiségű eső lepte el az utcákat. A BKK délután közleményt adott ki a BKK Info Facebook-oldalon, miszerint több helyen nehezítették a közlekedést a heves időjárási viszonyok. A közlekedési központ arról tájékoztatta utasait, hogy

Frissítés: A BKK késő délután hivatalos Facebook-oldalán közölte, újra teljes vonalukon járnak a fővárosban az esőzés miatt korábban szakaszosan közlekedő villamosok. A nagy esőzés több villamos vonalát is érintette, szakaszosan nem járt teljes vonalán többi között a 19-es, a 41-es, a 4-es, a 6-os, a 17-es, az 56-os, az 56A és a 61-es, a 62-es, a 62A, a 69-es, a 28-as, a 28A és a 37-es villamos. Mint írták, fővárosszerte a viharos időjárás által érintett vonalakon többnyire megszűnt a forgalmi akadály. A 11-es és a 111-es autóbusz terelt útvonalon jár, nem érinti a Fazekas utca és a Horvát utca megállót, mert a Fazekas utcában beszakadt az útpálya. A Libegő továbbra sem üzemel.

Kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután 2 órakor frissített veszélyjelzése szerint az egész ország területére első fokú figyelmeztetés van érvényben zivatar veszélye miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Hét megyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Nógrád megyében, Komárom-Esztergom megyében, Pest megyében, Tolna megyében, Bács-Kiskun megyében és Baranya megyében felhőszakadás miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Hozzáteszik, ezekben a megyékben intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Mozgóképen a pusztítás

Olvasónk, Kristóf videót készített a budai villámárvízről, a II. kerületi Rómer Flóris utcából küldte a felvételt.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere is videót osztott meg Facebook-oldalán, amelyhez azt írta: a kerületben rendkívüli esőzés volt, rövid idő alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott, a csatornahálózat sajnos ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű lehullott esőt nem tud elvezetni.

„Ha kidőlt fát vagy nagy mennyiségű hordalékot tapasztalnak, jelezzék zöld számunkon: +36 (80) 204-965! Veszély esetén pedig hívják a 112-t” – tanácsolja a kerület vezetője, hozzátéve, hogy a károk felmérését és elhárítását megkezdték, kiemelt figyelmet fordítanak a parkokban, játszótereken található fák átvizsgálására.

A polgármester később egy újabb bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja: két közösségi egyeztetés és fogadóóra között, mivel nem járt a villamos a Margit híd és a Zsigmond tér között, kilenc csatornafedelet tisztítottak ki – ebben ő is segített.

Olvasónk felvétele itt tekinthető meg:

Ön is látta? Van fotója vagy videója?
Küldje el nekünk!

Egy másik olvasónk, Anna, az ürömi utcából küldött videót a vízáradatról:

Üröm utcai vízáradat

Fanni pedig a II. kerületi Fény utcából osztotta meg felvételét:

Ítéletidő Budapesten

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok