Index Vakbarát Hírportál

Új vezérigazgató a Diákhitel Központ élén

2022. június 10., péntek 10:10

Miután Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje februárban saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozott a cég éléről, a vezetői feladatokat átmenetileg Havelda Balázs, a Diákhitel Központ pénzügyi vezérigazgató-helyettese látta el. Most viszont új vezérigazgató érkezett a társaság élére.

Rákossy Balázst nevezte ki a Diákhitel Központ Zrt. élére a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) – közölte a központ az MTI-vel.

Mint ismert, Rákossy Balázs korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd 2018-tól a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára volt.

A Diákhitel Központ célja továbbra is az, hogy a Kárpát-medencében ne legyen olyan magyar fiatal, aki anyagi gondok miatt nem tudja megkezdeni vagy befejezni felsőoktatási tanulmányait

– olvasható a társaság közleményében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Fejlesztési Bank Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. február végén közölte, hogy a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Magyar Péter – Varga Judit igazságügyi miniszter férje – saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozott a cég éléről. A vezérigazgatói feladatokat március 1-től Havelda Balázs, a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese vette át.

Ahogy arról szintén írtunk, tavaly rekordévet zárt a Diákhitel Központ: az egy évvel korábbinál háromszor több, 42 ezer szerződést kötött a társaság. A folyósított hitelek összege a harminchárommilliárd forintot is meghaladta.

Rovatok