Index Vakbarát Hírportál

Újabb illegális hóbort hódít a tinédzserek körében

2022. június 10., péntek 18:02

Alig tudunk róla valamit, ám eközben viharos sebességgel terjed a tinédzserek, sőt már az általános iskolások között is „a dohányzás legújabb generációjaként” emlegetett Elf Bar.

Annyit biztosan tudni, hogy a termék forgalmazása Magyarországon tilos, de az interneten bárki meg tudja rendelni, ahol még az életkorát sem kell bizonyítania senkinek – írja a HVG. Hogy mennyire káros az egészségre nézve, arról még nincsenek pontos információik, de a helyzet nem túl biztató. 

Újabb olyan termékről van szó, amelyet a felnőtt társadalom gyakorlatilag semennyire sem ismer, a helyzet azonban gyökeresen megváltozik, ha húsz év alattiak körében vizsgáljuk. Köztük ugyanis óriási divattá vált az utóbbi hónapokban ez a vélhetően Kínában fejlesztett új elektromos cigaretta. 

Még az interneten sem található túlságosan sok információ a termékről, ellenben az influenszerek a tinédzserek által gyakran használt platformokon előszeretettel bukkannak fel ezzel a termékkel a kezükben.

Az Elf Bar annak ellenére örvend töretlen népszerűségnek a fiatalok körében, hogy több más országgal egyetemben Magyarországon is illegális forgalmazni. A tiltás ellenére azonban rendkívül könnyű hozzájutni, erre a válasz pedig: az internet.

Valószínűleg még éveket kell várni arra, hogy az összes negatív mellékhatását megismerjük, annyit azonban már most tudni, hogy a legtöbb Elf Bar nikotint tartalmaz, tehát minimum nikotinfüggőséget okoz. 

Rovatok