Index Vakbarát Hírportál

Struccfarmnak álcáztak egy drogültetvényt

2022. június 10., péntek 06:46

A Csongrád-Csanád megyei kábítószer-termesztő trió azt hitte, jó álca lesz a madárfarm, de számításuk nem jött be. A Készenléti Rendőrség szegedi nyomozói lecsaptak rájuk. Összesen 1630 tő kannabiszt, valamint több mint 8 kiló törmeléket foglaltak le tőlük.

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai drogfogása 2022. június 8-án volt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya a KR bevetési egységeivel közösen hajtotta végre az akciót. Egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében – számolt be a police.hu.     

A realizálásra azután került sor, miután gyanú merült fel arra, hogy egy háromfős társaság kábítószert termeszt, majd azt saját vevői körének értékesíti. A gyanú beigazolódott, a csapat egyik Csongrád-Csanád megyei telepén a rendőrök 

összesen 1630 kannabisztövet találtak, amelyek között voltak kisebbek és nagyobbak is.

A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt kannabisz csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm kannabisztörmeléket foglaltak le.

Ugyan a pontos hatóanyag-tartalom megállapítása szakértői kérdés, de a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a növényekben a kábítószer jelenlétét.

A több mint 8 kilogramm kannabisz feketepiaci értéke hozzávetőlegesen 22 millió forint.

A több mint 1600 tő leszüretelése után a trió további 80 kilogramm kannabisztörmelékre tehetett volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.

Struccfarmnak álcázták az ültetvényt, egy kislány is a helyszínen volt

A 41 éves M. Zoltán Attila, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit, és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett, amivel vélelmezhetően álcázni akarták illegális tevékenységüket. A kábítószer-ültetvény közvetlenül a szárnyasok kifutója mellett helyezkedett el. A madarak azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet. 

A csapat illegális biznisszel kapcsolatos teljes elvakultságát támasztja alá, hogy a drogkereskedelmet a páros 12 éves kislánya jelenlétében végezték. 

A KR NNI szegedi nyomozói mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, majd mindegyiküket jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat. Ezentúl a KR NNI a három gyanúsított tulajdonában lévő hat ingatlan zár alá vételére is soron kívül intézkedett.

Rovatok