Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás: Magyar ember csak a Jóisten és a menyasszonya előtt térdel

2022. június 11., szombat 18:59

Szombat este Németországgal játszik a magyar labdarúgó-válogatott, a kezdőrúgás előtt Menczer Tamás államtitkár a sokak által kritizált térdelő gesztusról fejtette ki véleményét a közösségi oldalán.

Június negyedikén az angol játékosok letérdeltek a Puskás Arénában, amit füttyszó kísért a lelátóról, és ez nagy visszhangot keltett (Puzsér Róbert kapcsolódó publicisztikáját ide kattintva lehet elolvasni). Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára azt írja, nem tudja, hogy a német futballisták mire készülnek, ettől függetlenül kifejtette álláspontját a kérdésben.

Hangsúlyozta:

magyar ember csak a Jóisten előtt térdel, és akkor, amikor megkéri a szeretett nő kezét.

Ezután arról írt, más nemzetekkel ellentétben a magyaroknak nincs lelkiismeret-furdalásuk bizonyos történelmi események miatt, mivel Magyarországnak nem voltak gyarmatai. A harmadik pontban az alábbi kérdést tette fel a politikus:

Nem lehetséges, hogy a térdelés pusztán egy balliberális politikai akció?

Ezt követően Menczer arról értekezett posztjában, a térdelés tökéletes példája a nyugati szimbólumpolitizálásnak. Szerinte attól, hogy dúsgazdag futballisták 1 percre letérdelnek, a világban lévő vélt vagy valós problémák nem változnak meg. Hozzátette, Magyarország a Hungary Helps programon keresztül valódi segítséget nyújt a rászorulóknak, például az üldözött keresztényeknek.

Gondolatmenete végén Menczer leszögezte, ő csapatkapitányként soha nem lépne pályára szivárványos karszalagban.

Ez nem valaki ellen szól, ez annak szól, hogy nem szivárványországot, hanem a hazámat és a nemzetemet képviselem. Ezért – ha színes karszalagot választhatnék – kizárólag nemzeti színű karszalagban lépnék pályára. Mindenkinek tiszteletben tartom az identitását, de az én identitásom a piros, a fehér és a zöld

– írta az államtitkár.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok