Index Vakbarát Hírportál

Katonai menetoszlop halad át az országon a jövő héten

2022. június 12., vasárnap 19:51

Katonai menetoszlopra kell számítani 2022. június 13–15. között Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék útjain – közölte vasárnap a Magyar Honvédség az MTI-vel.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

A katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen – hívták fel a figyelmet.

A Magyar Honvédség közleményében kiemelte, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

(Borítókép: A Magyar Honvédség Breakthrough 2021 elnevezésű dinamikus bemutatója a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 29-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok