Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd a Facebookon esett neki Karácsony Gergelynek

2022. június 12., vasárnap 16:35

Németh Szilárd megdöbbenve olvasott arról a magyar sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. A kormánypárti politikus a közleményében – amit a közösségi oldalán is megosztott – azonnali cselekvésre szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a dühös hangvételű levélben kezdetben arról értekezik, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Bevallása szerint arra viszont nem számított, hogy belebotlik majd egy ilyen ügybe.

Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban!

– olvasható a közleményben.

Németh Szilárd egyúttal arra kéri a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy haladéktalanul és teljeskörűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében.

Németh a levél végén arról írt, hogy Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, azt senki sem sértheti meg büntetlenül.

Karácsony Gergely válaszolt

Karácsony Gergely nem hagyta szó nélkül, és a Facebookon reagált Németh Szilárd írására.

Még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook posztot ír

– kezdte bejegyzését a főpolgármester.

„”Németh Szilárd felháborodott, és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája” – folytatta Karácsony Gergely, aki szerint mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felvetődik.

A főpolgármester közölte, hogy a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak. Hozzátette, hogy a jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet arról, hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár.

Főpolgármesterként egyébként éppen Brüsszel felé tartok, hogy uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyaljak. Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten

– írta Karácsony Gergely.

(Borítókép: Németh Szilárd a Fidesz tisztújító kongresszusán 2021. november 14-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok