Index Vakbarát Hírportál

Kétnapos ülést tart az Országgyűlés, terítéken a miniszteri és miniszterelnöki fizetés

2022. június 13., hétfő 06:24

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn interpellációk, azonnali kérdések és válaszok is elhangzanak a Házban.

A napirend előtti felszólalásokat megelőzően az Országgyűlés megemlékezik a közelmúltban, 99 éves korában elhunyt Horváth Lászlóról, Kiskunhalas volt országgyűlési képviselőjéről, aki 1990 és 1994 között a Független Kisgazdapárt (FKGP), majd az abból kivált Egyesült Kisgazdapárt (EKGP) frakciójának tagja volt.

A parlamenti honlapon található napirendi javaslat szerint mintegy három órán keresztül interpellálhatnak, azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a képviselők.

A parlament megvitatja az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatát.

A sürgősséggel tárgyalt előterjesztés az alaptörvényben újraszabályozott különleges jogrenddel függ össze, illetve tartalmaz rendelkezéseket a miniszterelnök és a miniszterek fizetéséről is.

Rovatok