Index Vakbarát Hírportál

Játék fegyverrel akart lottózót rabolni Mosonmagyaróváron, nem jött be

2022. június 14., kedd 11:46

Játék fegyverrel próbált kirabolni egy lottózót egy 25 éves férfi Mosonmagyaróváron. A gyanúsított ellen most emelt vádat az ügyészség.

Az ügyészségi közleményben azt írták: a vádirati tényállás szerint a 25 éves férfi 2021 decemberében annyira rossz anyagi helyzetbe került, hogy semmi pénze nem maradt, és már az autóját sem tudta megtankolni. Ezért elkeseredésében úgy döntött, hogy rablással szerez pénzt magának.

Autójából magához vett egy játék pisztolyt, és azzal ment be egy lottózóba.

Eközben az arcán szájmaszkot viselt. A játék fegyvert ráfogta a boltban egyedül lévő 45 éves sértettre, és pénzt követelt tőle. Az ügyészség szerint laikus számára a játék pisztoly éles lőfegyvernek tűnhetett, ennek ellenére az eladó nem ijedt meg: távozásra szólította fel a támadót, és megpróbálta ellökni őt. A terhelt nem engedett, és végül ő lökte el a sértettet, aki segítségért kiabált. Ekkor lépett be két személy az üzletbe, akik elől a vádlott végül elmenekült, anélkül hogy bármit megszerzett volna.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás kísérletével vádolja,

ezért vele szemben akár tíz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség egyelőre fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra, hogy a vádlottat kötelezze a bíróság a közel 1,5 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére is, amely magában foglalja többek közt a genetikai szakértő díját. 

A nyomozást az ügyben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni – közölte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség.

Rovatok