Index Vakbarát Hírportál

Bedrogozva vezetett, vádat emelnek ellene

2022. június 14., kedd 09:43

A 36 éves férfit egy közúti ellenőrzés alkalma során állították meg a rendőrök, amikor kábítószergyanús anyagot találtak a gépjárműben. A sofőrt a rendőrök előállították, és mivel az elvégzett drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért büntetőeljárást rendeltek el.

A győri nyomozók lezárták a mosonmagyaróvári férfi ellen indított büntetőeljárást, akit egy közlekedési ellenőrzés alkalmával kaptak el a rendőrök. 

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy 36 éves mosonmagyaróvári férfi ellen, akit Győrben, a 821-es számú út és Kálvária utca kereszteződésében közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg a járőrök 2020. június 14-én 21 óra 40 perckor. A rendőrök a gépjárműben egy cigarettásdobozt találtak, amely alufóliába csomagolt kábítószergyanús zöld növényi származékot rejtett – írja a rendőrség.

A rendőrök a sofőrt elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságon előállították. Az elvégzett drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért kábítószer birtoklása vétség miatt büntetőeljárást rendeltek el. 

A nyomozásba bevont toxikológus szakértő véleménye szerint a fiatalembernél talált anyag kábítószernek minősül, továbbá az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 36 éves gépkocsivezető – a közúti rendőri ellenőrzésekor – bódult állapotban vezette autóját, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklása vétség, valamint járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a győri rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Rovatok