Index Vakbarát Hírportál

Helikopterrel mentettek a Balatonból

2022. június 14., kedd 21:06

A vízből történő kimentést gyakorolták a légirendészet készenléti munkatársai hétfőn a Balatonon. A Készenléti Rendőrség helikopteres egységének legfőbb célja a strandszezon rendőri feladatainak légi támogatása, valamint a fürdőzők biztonságának megóvása.

A légirendészet feladata a tó feletti vízirendészeti járőrözés, a parti települések, az autópályák és a fő közlekedési útvonalak közbiztonsági és közlekedési, valamint a kiemelt idegenforgalmi centrumok térségében folytatott polgári célú repülések ellenőrzése. Viharjelzés esetén figyelmeztetik a vízben tartózkodókat, kapcsolatban állnak a vízirendészeti egységekkel, fentről segítve a munkájukat.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat és a Bevetést Támogató Osztály munkatársai hétfőn a vízből történő kimentést gyakorolták. A mentési képességek fenntartása és fejlesztése érdekében végrehajtott képzésben a bajba jutott személyek függésből történő felvételét, kötélen történő szállítását és lerakását végezték – közölte a rendőrség.

A felkészítést idén is Zamárdiban, egy MD902 és egy MD500 típusú szolgálati helikopterrel végezték. A képzés sikeres végrehajtását a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai két szolgálati kisgéphajóval segítették.

A légi támogatás az előző évek tapasztalatai alapján rendkívül fontos, sok esetben életet ment – írták.

Rovatok