Index Vakbarát Hírportál

Bottal fenyegette a diákokat a részeg tanár Szombathelyen

2022. június 14., kedd 17:28

Felfüggesztették a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola egyik pedagógusát a munkavégzés alól, mert a gyanú szerint a múlt héten bottal fenyegette meg a nyolcadik osztály diákjait, az egyik nebuló meg is sérült a fején.

A Szombathelyi Tankerületi Központ megerősítette, hogy a tankerület igazgatója büntetőfeljelentést tett az ügyben, a pedagógust felfüggesztette, egyúttal belső vizsgálatot indított az iskolában. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit, közölte a hatóság.

Úgy hírlik, hogy a pedagógus alkoholos befolyásoltság alatt állt, miközben bottal suhintgatott a levegőben a gyerekek szeme láttára. A Nyugat.hu telefonon utolérte az érintett tanárt – akit nemrég tüntetett ki a szombathelyi önkormányzat –, aki azt mondta, jelenleg nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozatot tegyen.

László Győző oktatásügyért is felelős alpolgármester annyit közölt: az önkormányzat a kitüntetést a Szombathely oktatásáért végzett több évtizedes szakmai munka alapján ítéli oda, azzal az oktatási szakmai szervezetek is egyetértettek.

Rovatok