Index Vakbarát Hírportál

Válaszolt a Főtáv a rezsibiztosnak a csepeli túlszámlázás ügyében

2022. június 15., szerda 14:38

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azonnali cselekvésre szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert azok után, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. Az esetre reagálva most a Főtáv is elküldte válaszát.

A hétvégén Németh Szilárd rezsibiztos nekiment Karácsony Gergely főpolgármesternek, miután arról értesült, hogy Csepelen két panelház lakói is több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. Közösségi oldalán a fideszes politikus azt írta:

a Főtáv tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést.

Lapunknak az esetre reagálva a Főtáv is elküldte válaszát. Azt írják, a következő napokban az ügyben illetékes lakásszövetkezettel egyeztetnek a hiba kijavítására, hogy az egyértelműen beazonosítható hibás lakásszövetkezet-képviselői ügykezelés miatt az érintett lakók ne szenvedjenek hátrányt, vagyis ne kelljen befizetniük a hibás adat miatt keletkezett számlát.

A budapesti távhőszolgáltató azt is jelezte:

A konkrét esetekben a Főtáv rendszere által jelzett figyelmeztetés ellenére töltötték fel a hibás adatokat az online felületre. Az érintett ingatlanok kapcsán további intézkedésként a cég telefonos ügyfélszolgálata a megváltozott elszámolási értékek miatt még a számlazárás előtt megkereste a telefonon elérhető ügyfeleket, hogy tájékoztassa a megemelkedett mértékű elszámolószámlákról, de ez nem vezetett eredményre.

Arra is felhívják ügyfeleik figyelmét, hogy a részszámlák utolsó oldalán összesítetten szerepel a megállapított tényfogyasztás, így havonta nyomon követhető a fogyasztás és a számlák várható tartalma. A részszámlázási időszakban, az elszámolószámla kiállítása előtt az ügyfelek jelezhetik, ha számukra nem elfogadható mértékben nő a tényfogyasztás.

Rovatok